• daphna's blog

הסיפור שמאחורי: אשכול גנים כפר ורדים

עודכן ב: לפני 5 ימים


מגיעים לפגישה ראשונה עם הצוות המורחב.

מדובר במרחב של כ 400 מ׳ עמוס חפצים, ספסלים, כסאות,

ריצוף רועש ומלא ילדים מתרוצצים . שמח!

מקריאים לנו רשימת חלומות ארוכה. WISH LIST.

כל גננת רוצה משהו מיוחד שחולמת עליו כבר שנים. כולן צריכות עוד מקום. עוד אחסון.

אנחנו צוות של שלושה - אדריכלית, נגר ומעצבת. מקשיבים, שואלים, בעיקר מקשיבים.

אחרי המפגש קובעים #בקפאין לראות איך מקבצים את כל הנתונים האלו לתכנית ריאלית הן מבחינה מעשית והן מבחינה תקציבית. בסוף הכל מתנקז לתקציב. או שיש או שאין. או שמוצאים ..

התחלנו עם קונספט. בדקנו המון כיוונים כשבסופו של דבר הוחלט על הקונספט - ״כיכר העיר״.

המרכז נשאר פתוח לפעילויות משתנות - ספורט, ריקוד, התכנסויות וחגים.

בצידי המרחב יעמדו ״בסטות״ - פינות ייעודיות - מטבח ובית קפה, מייקרינג, רוגע ובמה.

כל פינה תקבל איפיון אישי שתואם את הייעוד שלה.

החלטנו לשמור על טונוס גוונים רגוע וטבעי על מנת להרגיע את הרוחות ולאפשר שקט ויזואלי.

הנה חלק קטן מההדמיות:

ואז - הפתעה!!

הרצפה לא תקנית. מחליקה. חייבים לטפל קודם כל בנושא הזה. #מיכלתירושי האדריכלית מתעקשת. לא מתפשרים על בטיחות. וזה משהו שחייבים להפנים אז אני ממש פותחת עבורו פסקה מיוחדת:


עיצוב זה יפה ונעים לעין וגם ללב.

אבל בטיחות זה מעל לכל! אין לעגל פינות. לא מתפשרים. שום טפט מעוצב לא שווה פציעה.

המרחב כבר פונה מכל מה שהיה בו ואז הכל נדחה. הלוז שהיה בלתי אפשרי מלכתחילה משתנה ולא לטובת אף אחד מהצדדים..

שנת הלימודים נפתחת עוד פחות מחודש

ואי אפשר להתחיל לעבוד.

לחץ גדול.

אחרי ימים של התלבטות לגבי סוג רצפה ועלויות הוחלט במועצה ללכת על רצפת פוליאורטן צבועה.

לא אכנס פה לסאגה המשוגעת שנכנסנו אליה. רק אומר שפתאם אני נדרשת לעצב רצפה. זה עוד לא עשיתי. מרגש! משהו חדש :)

אז נסעתי לבית טמבור לבדוק איך הגוונים ייראו בסדר גודל יותר משמעותי מסריפ צבע במניפה.

והחלטתי להכניס את הטבע לעיר.

נחל תכלכל ינוע במרכז הרחבה ומשני צידיו - אדמה ומדשאות. זה יכניס זרימה, תנועה, יאפשר משחקים כמו ים יבשה, הליכה לאורך גדות הנחל, שיווי משקל...

עם כל שכבת צבע נעשה לנו יותר קל על הלב. הרחבה מוארת ונקיה. הרבה יותר שקטה ומזמינה.

לא מחליקים עליה. יש בה גמישות מסויימת. שדרוג אמיתי למבנה!

עכשיו אפשר להתחיל בעיצוב נטו. העבודה הרצינית מבחינתי ומבחינת שי הנגר מתחילה.

סקיצות, הדמיות, בחירת חומרים, עבודה מול הדפוס, אינספור שעות בשטח למדידות סופיות.

אבל מתחילים לראות את השטח קם לתחיה. ההדמיות יוצאות מהמסך ומקבלות חיים.

התרגשות יומיומית!

אחרי שעות, ימים, שבועות - נקבע תאריך לפתיחה חגיגית.

פינישים אחרונים והנה זה - הכל עומד במקום. בעיקר שמחה עצומה והתרגשות לראות את הילדים מגיעים ומשמישים את הרחבה, את הפינות השונות. יודעים בדיוק מה לעשות.


במה שתשמש להצגות, הופעות, מפגשי הורים

המטבח. לב האשכול. משטח עבודה מותאם לילדים ומשטח מאובזר לצוות וכמובן פינות ישיבה

מרחב מייקרינג. שפע חומרי יצירה, שולחן עבודה מעץ, כלי עבודה ואפשרות תליה על קירות OSB

פינת הרגעות. מקום של עשיה שקטה, שעת סיפור, מנוחה.

תודה לכל השותפות והשותפים שלי לעשיה!


נפגש בפרוייקט הבא













#bloggingtips #WixBlog

20 צפיות

    דפנה גור | מצפה הילה  daphna@studiogur.co.il  |  052-467-2323

    daphna_logo.gif