top of page
  • תמונת הסופר/תdaphna's blog

הקציצה העגלגלה משתדרגת

״הקציצה״ ‬התחילה‭ ‬את‭ ‬דרכה‭ ‬כעגלה‭ ‬נגררת‭ ‬אי‭ ‬שם‭ ‬ב‭ - ‬2008‭ ‬ועם‭ ‬הזמן‭ ‬הפכה‭ ‬למקום‭ ‬קבע.

‬כשהגעתי‭ ‬לפגישה‭ ‬הראשונה‭ ‬הרגשתי שהמקום נשאר בקונספט של עגלה - קיר גרפיטי שפתוח לכולם.ן לצייר עליו, ריהוט פרוביזורי, מדפים שמאכלסים כל מיני דברים שאין בהם צורך.

כי כמו שקורה הרבה פעמים - העיניים מתרגלות לראות את הקיים עד שמישהי מגיעה מבחוץ ועולות שאלות כמו - למה הבקבוקים פה בעצם? מתי השתמשתם במגירה הזו לאחרונה? איך מתנהלת העבודה ביום יום מבחינת תנועת המלצריות והמלצרים, העובדים במטבח, כניסת הספקים למקום. שאלות.


ההתחלה נראתה ככה:

שולחנות, ‬כסאות‭,‬ תאורה‭,‬ כלים - שלל‭ ‬חומרי‭ ‬גלם בלי‭ ‬קו‭ ‬עיצובי‭ ‬שיאחד‭ ‬הכל‭. ‬

האתגר‭ ‬המרכזי‭ - ‬תקרה‭ ‬משופעת‭ ‬ונמוכה‭ ‬מאד (180 סמ בחלק הנמוך)‭.‬

אתגרי‭ ‬המשנה‭ - ‬מעט‭ ‬מדי‭ ‬אור‭ ‬טבעי‭ ‬שנכנס‭ ‬פנימה‭ ‬ו"קיר‭ ‬גרפיטי”‭ ‬שמצד‭ ‬אחד‭ ‬היה‭ ‬בו‭ ‬משהו‭ ‬מאד‭ ‬אישי‭ ‬שמחבר‭ ‬את‭ ‬הלקוחות‭ ‬למקום‭ ‬אבל‭ ‬מצד‭ ‬שני‭ ‬במקום‭ ‬ככ‭ ‬קטן - הקיר יצר‭ ‬רעש‭ ‬גדול‭.‬




קודם‭ ‬כל‭ ‬גיבשנו ‬קונספט‭ ‬עיצובי. המסעדה תהפוך לדיינר. שנית, בחרתי גוונים ופריטי ריהוט שירגיעו את המרחב‭ ‬ויאחדו אותו מבחינת‭ ‬חומריות וצבעונית. השלב הבא - עדכון‭ ‬הלוגו‭.

הלוגו המחודש בגווני שחור, כתום-מעושן ולבן. הקרניים הגיעו בהשראת תמונה של אלי והצוות שהתחפשו לויקינגים.

הפונט של ״קציצה עגלגלה״ משמר את המסורתי, המתכון המקורי, ההיסטוריה של המקום

ו״ההמבורגר של אלי״ נקי, פשוט, לא מתחכם. יש רק מקום אחד כזה שבו אוכלים את ההמבורגר של אלי.

הלוגו הישן פחות שידר לי אוכל. לחמניה שחורה, המבורגר שחור (שרוף).. והמבורגר גלילי איכותי - זה תיאור שיכול להתאים לכל המבורגריה. ואני רציתי לשמר את הייחוד של המקום הספציפי הזה.

ועכשיו לעיצוב המקום - הדבר‭ ‬הראשון‭ ‬שביקשתי‭ ‬היה‭ ‬להוריד‭ ‬את‭ ‬גופי התאורה‭ ‬התלויים לאורך הריילסים‭ ‬ולמקם‭ ‬במקומם‭ ‬פסי‭ ‬לד‭ ‬צמודים‭ ‬כך‭ ‬שלא‭ ‬ינמיכו‭ ‬עוד‭ ‬יותר‭ ‬את‭ ‬החלל. הדבר‭ ‬השני‭ - ‬ריהוט‭ ‬חדש. דיינר‭ ‬הוא‭ ‬לא‭ ‬דיינר‭ ‬בלי‭ ‬פינות‭ ‬ישיבה‭ ‬שמכבדות‭ ‬אותו אז ‬הזמנו‭ ‬בוטים‭ ‬מרופדים, שולחנות‭ ‬עם‭ ‬פלטות‭ ‬רחבות‭ ‬יותר וכסאות‭ ‬צבעוניים‭ ‬ונוחים. ‬ ‬

הוספנו שני שולחנות קטנים לזוגות (במקום שולחן ארוך) וכך הרווחנו עוד מקומות ישיבה.

במקום‭ ‬ארון‭ ‬עץ‭ ‬גדול‭ ‬וכהה‭ ‬שחסם‭ ‬חלק‭ ‬מהאור‭ ‬הזמנתי‭ ‬שידת‭ ‬מתכת‭ ‬ירוקה מדליקה‭ ‬ומאחוריה‭ ‬בנינו‭ ‬קיר‭ ‬מעוצב, עם‭ ‬חיתוכי‭ ‬cnc‭ ‬שנגזרו מצורת הלוגו. אותו סגנון של ‬קיר,‭ ‬רק‭ ‬בעיצוב‭ ‬שונה,‭ ‬נבנה‭ ‬סמוך לכניסה לדיינר כך‭ ‬שיהווה חסימה‭ ‬חלקית‭ ‬בין‭ ‬השירותים‭ ‬לאזור‭ ‬האוכל.

את ‬קיר‭ ‬הגרפיטי‭ ‬החליף ‬טפט‭ ‬בצבעי‭ ‬אדמה‭ ‬שקטים‭ ‬ומעל‭ ‬כל‭ ‬שולחן‭ ‬תלינו‭ ‬מדף‭ ‬עם‭ ‬מתלים‭ ‬לסכום, ‬רטבים, תפריטים‭ ‬כך‭ ‬שהושלחן‭ ‬יישאר‭ ‬פנוי‭ ‬לאכול‭ ‬בכייף‭.‬


הוספנו‭ ‬צמחיה‭ - ‬אמנם‭ ‬מלאכותית‭ ‬אבל‭ ‬שהוסיפה‭ ‬הרבה‭ ‬לאוירה. מסגרתי תמונות - חלקן תמונות שצילמתי מקיר הגרפיטי. לדלת השירותים עיצבתי טפט משני צדדיה, עיצבתי ‭‬מדבקות לחלונות הדיינר - מכלול הפריטים האלו מכניסים אוירה ייחודית למקום, אוירה שרצינו לתת ללקוחות, שיחוו חוייה שלמה של טעם אסטטיקה ונוחות. אוירה משוחררת וכייפית שתתאים לאלי ולצוות.



גם בחוץ טיפלנו. הצללה חדשה, צביעת כל המעקות והעמודים בגוון ירוק בהיר שממש האיר את המרחב, הוספנו אדניות ופרחים, הזמנו שולחנות חדשים בנוסף לשולחנות קקל הקיימים, שיתאימו גם לישיבה זוגית. הזמנו כסאות צבעוניים שישמחו ויצבעו את הרחבה בגוונים חדשים.




לסיכום‭ - ‬חתיכת‭ ‬פרוייקט‭ ‬כייפי. ככ שונה‭ ‬ממה‭ ‬שאני‭ ‬בד‮''‬כ‭ ‬עושה‭.‬

מעל‭ ‬הכל‭ ‬מה‭ ‬שהפך‭ ‬את‭ ‬העבודה‭ ‬למהנה‭ ‬וזורמת‭ ‬זה‭ ‬בעיקר‭ ‬ההתנהלות‭ ‬שלי‭ ‬מול‭ ‬אלי ובן. ‬אלי ‬איפשר‭ ‬לי חופש‭ ‬עיצובי, היה‭ ‬חלק‭ ‬בלתי‭ ‬נפרד‭ ‬מהתהליך, פתוח לרעיונות חדשים, זמין‭ ‬בכל‭ ‬שעה ואפילו הצטרף אלי ליום קניות יחד :) לא ברור מאליו. תודה

 

נפגש בפרוייקט הבא




15 צפיות0 תגובות

Σχόλια


bottom of page